Kontaktirajte nas |
Regionalni uredi

Hrvatske glazbene priče                  
MILKA TRNINA U ČETIRI ČINA

Jedna od najvećih hrvatskih umjetnica svih vremena zasigurno je velika operna primadona Milka Trnina, koja nije samo ostavila trag u svjetskoj glazbenoj povijesti savršeno interpretirajući u prvom redu Wagnera, a potom i druge skladatelje poput Mozarta ili Beethovena, nego i na hrvatsku i svjetsku kulturu. Prema primadoni koja je nastupala na vrhunskim pozornicama diljem svijeta i čiju je izvedbu Tosce u newyorškom Metropolitenu sam Puccini smatrao najboljom uopće, nazvan je slap na prekrasnim Plitvičkim jezerima.
Ime Milke Trnine prisutno je svakodnevno diljem svijeta i kroz čokoladu Milku koja je ime dobila upravo po hrvatskoj primadoni kojom je švicarski tvorničar čokolade bio fasciniran.       

Posjetite Muzej grada Zagreba i razgledajte znatan dio ostavštine slavne primadone, raritetne i skupocjene kazališne kostime izrađene u Covent Gardenu, note fotografije i druge memorabilije te doživite dio fascinantnog života nezaboravne umjetnice.

Glavne aktivnosti / atrakcije: razgledavanje ostavštine slavne primadone poput kazališnih kostima, nota i drugih memorabilija; izlet u NP Plitvička jezera te posjet slapu koji nosi ime Milke Trnine; posjet rodnog mjesta Vezišće i koncert u Zagrebu

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od četiri dana. Okvirni program aktivnosti za četverodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan Zagreb; 2. dan Plitvice - Rastoke; 3. dan Vezišće - Šumečani; 4. dan Zagreb. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 15 do 49 osoba. Smještaj je osiguran u seoskom domaćinstvu s tri zvjezdice u Šumećanima, odnosno u hotelu sa četiri zvjezdice u Zagrebu, dok je prijevoz moguć u našoj organizaciji autobusom. Stručno vođenje je moguće na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.                                                          

MISTER MORGEN - POVRATAK U 50-te I 60-te

Glazba govori univerzalnim jezikom, a poznati glazbenik Ivo Robić i njegov nosač zvuka „Morgen“ i danas su najveći komercijalni uspjeh koji je neki hrvatski glazbenik postigao. Pjesma Morgen pjevala se ne samo na njemačkom, već i na talijanskom i na francuskom jeziku.
Jeste li znali kako je Ivo Robić prije Franka Sinatre otpjevao Fremde in der Nacht (Strangers in the night) te da je bio u samom vrhu engleskih, njemačkih pa čak i američkih top lista? Znate li da je Ivo Robić, Mr. Morgen, u Njemačkoj toliko popularan, da je 2006. godine izdan kompilacijski CD s njegovim najvećim hitovima?

Vratite se u vrijeme šansona, osjetite atmosferu starog Zagreba te na Mirogoju posjetite posljednje počivalište Robićevih. Osjetite i Opatiju kakva je bila davnih 50-tih i 60-ih godina na terasama poznatih hotela. Okušajte se u karaokama, provozajte se u starim automobilima koji još uvijek imaju dušu i uživajte u plesnjacima na šarmantnom vremeplovu uz glazbu Ive Robića.

Glavne aktivnosti / atrakcije : razgled Zagreba s naglaskom na 50-te i 60-te godine 20. stoljeća; posjet posljednjem počivalištu Robićevih na zagrebačkom Mirogoju; uživanje u živoj glazbi na terasi hotela Kvarner u Opatiji i karaoke

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od četiri dana. Okvirni program aktivnosti za četverodnevni aranžman obuhvaća: 1. - 2. dan: Zagreb; 3. - 4. dan: Opatija. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 45 osoba. Smještaj je moguć u hotelima s tri ili četiri zvjezdice, dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili u našoj organizaciji, autobusom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude. Fotografije: Muzej grada Zagreba                  
DALMATINSKO TRADICIJSKO GLAZBOVANJE

Dalmacija je kolijevka klapskog pjevanja, višeglasnog homofonog pjevanja, bez pratnje instrumenata. Pođite s nama u Split gdje će Vam dobrodošlicu zaželjeti dalmatinska klapa s nekoliko tradicionalnih pjesama.

Obići ćemo i Solin, kolijevku hrvatske povijesti, dok ćemo u Trogiru upoznati klapu „Trogir”. Osjetite slobodu pjesme nastale u pučkim slojevima društva kao rezultat sklada postojećeg duhovnog stanja u mediteranskim gradićima toga doba.

Stil pjevanja je vremenom evoluirao od tipično tradicijskog oblika pjevanja (klapska pjesma) do stručno postavljenog i organiziranog oblika pjevanja. Posjet Omišu, u kojem se već gotovo 50 godina održava poznati Festival dalmatinskih klapa, prenijet će Vam dio ugođaja. Možda ćete i sami poželjeti zapjevati na Braču pri susretu s debitantima klapskog pjevanja.

Glavne aktivnosti / atrakcije: obilazak Splita i susret s klapom; posjet Solinu; susret s klapom „Trogir“ u Trogiru; posjet Klisu te Sinju i susret s najdugovječnijom klapom „Sinj“; odlazak na Brač, obilazak Bola

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od šest do osam dana. Okvirni program aktivnosti za šestodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan Split; 2. dan Split - Solin; 3. dan Split - Trogir (klapa Trogir) - Klis - Sinj; 4. dan Sinj (klapa Sinj) - Omiš; 5. dan Sinj - Split - Bol, Brač; 6. dan Brač - Split. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 8 do 45 osoba. Smještaj je moguć u hotelima s tri i četiri zvjezdice dok je prijevoz moguć u našoj organizaciji. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.Korištenjem ove web stranice obvezujete se na poštivanje Uvjeta korištenja. Zalažemo se za zaštitu osobnih podataka naših klijenata Politika zaštite podataka
Site map
developed by lemax