Kontaktirajte nas |
Regionalni uredi

Židovska baština u Hrvatskoj i regiji
Bogata je povijest Židova, a njihova je baština duboko utkana u hrvatsko kulturno naslijeđe s kojim se prožima. Doznajte više o židovskoj kulturi u Hrvatskoj, posjetite Split i obnovljenu splitsku sinagogu u Židovskom prolazu, Geto i židovsku knjižnicu Morpurgo.

O bogatoj židovskoj kulturi u Splitu svjedoče i Židovska općina te staro židovsko groblje na Marjanu. Obiđite NP Plitvička jezera i Jasenovac, najveći koncentracijski logor u Hrvatskoj za vrijeme II. svjetskog rata. Posjetite nekadašnju sinagogu u Rijeci te doznajte o utjecaju Židova u Varaždinu, gradu dragulju barokne arhitekture, dvorcu Trakošćan, Kumrovcu - rodnom mjestu Josipa Broza Tita, bivšeg predsjednika Jugoslavije, Čakovcu te Koprivnici, jednom od malobrojnih gradova koji je sačuvao sinagogu - židovski hram sagrađen 90-ih godina 19. stoljeća. Naučite više o židovskoj kulturi i kroz posjet ovim znamenitostima saznajte odgovore na pitanja židovske povijesti na ovim prostorima.

Glavne aktivnosti / atrakcije : služenje vjerskih obreda u židovskoj zajednici u Zagrebu; košer obroci u židovskoj zajednici Bet Israel s mogućnošću služenja vjerskih obreda; obilasci židovske povijesne baštine – sinagoge, židovska groblja i muzeji


Aranžman je moguće realizirati u trajanju od sedam do deset dana. Okvirni program aktivnosti za desetodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan Zagreb - Trogir; 2. dan Trogir - Salona; 3. dan Split; 4. dan Split - Brač; 5. dan Plitvice; 6.-10. dan Zagreb - Jasenovac - Rijeka - Varaždin - Kumrovec - Čakovec - Koprivnica. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 1 do 45 osoba. Smještaj je moguć u hotelima s tri i hotelima sa četiri zvjezdice, dok je prijevoz moguć, u našoj organizaciji, autobusom i zrakoplovom. Stručno vođenje je moguće na hrvatskom, hebrejskom i engleskom jeziku. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.
Korištenjem ove web stranice obvezujete se na poštivanje Uvjeta korištenja. Zalažemo se za zaštitu osobnih podataka naših klijenata Politika zaštite podataka
Site map
developed by lemax