Kontaktirajte nas |
Regionalni uredi

Arheološke ture

Skoro da i nema povijesnog razdoblja koji nije ostavio veliki trag na Hrvate - od Neandertalaca i Vučedolske kulture pa do utjecaja antičkih Grka i spomenika Rimskog carstva. Naše profesionalno vođene rute uključuju najvažnije arheološke lokacije koje ne smijete propustiti. Neka vas Hrvatska šarmira sa svojom bogatom arheološkom baštinom:
  • Šetajući kroz povijest Kvarnera
  • Antički putevi Dalmacije
  • Okruženi poviješću Zadra i otoka Paga
  • Kultura i povijesni specijaliteti Zagreba i okolice
  • Tajnovitim tragovima templara i ivanovaca
SVJEDOCI VREMENA

Ako uživate u povijesti i razgledavanju starih građevina svakako se morate upoznati s tajanstvenim dvorcima sjeverozapadne Hrvatske. Bjelovarsko-bilogorska županija obiluje arheološkim lokalitetima i nedovoljno otkrivenim dvorcima i utvrdama. Obiđite najvažnije znamenitosti ovoga samozatajnog kraja, uključujući  srednjovjekovnu tursku  utvrdu Stupčanice,  Etno park u Velikom Trojstvu, rimski ranokršćanski arheološki lokalitet  Crijepci, srednjovjekovnu tursku  utvrdu Dobre kuće, Kamengrad, dvorac Janković i dvorac Dioš. Razgledajte Daruvar, Bjelovar i Čazmu, upoznajte bogatu kulturu i običaje ovoga kraja te uživajte u raznolikoj ponudi domaćih autohtonih delicija kao i u domaćim vinima. 
PLEMIĆKO PUTOVANJE HRVATSKIM BURGOVIMA

Ostaci srednjovjekovnih građevina vidljivi su na području čitave Hrvatske, a raskošni dvorci vladara i vlastelina srednjeg vijeka veliko su kulturno blago. U prošlosti tvrđave su građene kao čuvari od neprijatelja, dok danas svojom velebnom arhitekturom privlače brojne posjetitelje.  U  Dalmaciji   ćete imati priliku upoznati Klišku tvrđavu koja je s obzirom na svoj strateški značaj jedna od najvažnijih tvrđava baš kao i Kninska tvrđava koja spada među najveće hrvatske fortifikacijske spomenike. Središnja Hrvatska svoje znamenitosti krije u gradu Ogulinu  i  Karlovačkoj  županiji, široko  poznatoj po  dvorcima obitelji  Frankopan i  Zrinski.  Viteški  turnir  na Medvedgradu probudit će stari duh i pridonijeti srednjovjekovnom ugođaju dok će dvorci Hrvatskog zagorja ispričat zanimljive priče. 
TURA GLAGOLJICE
Upoznajmo se sa hrvatskim hijeroglifima - glagoljica

Hrvatsko glagoljično pismo ima dugu i zanimljivu povijest staru preko tisuću godina. Hrvati su jedina nacija u Europi koja je dobila dopuštenje pape Inocenta IV (1248.g.) za korištenje svog pismo u liturgiji. Preciznije, ovo dopuštenje formalno je dano biskupu Senja Filipu. Međutim, posebna pažnja koju je Vatikan pridavao glagoljskoj liturgiji u narednim stoljećima (čak je i publicirano nekoliko glagoljskih misala u Rimu), pokazuje da je ta privilegija primjenjiva i na sve hrvatske zemlje koje koriste glagoljsku liturgiju, pogotovo na obali. Zanimljivo je da se i danas koristi glagoljska liturgija u nekim hrvatskim crkvama. 
Korištenjem ove web stranice obvezujete se na poštivanje Uvjeta korištenja. Zalažemo se za zaštitu osobnih podataka naših klijenata Politika zaštite podataka
Site map
developed by lemax