Kontaktirajte nas |
Regionalni uredi

Šolta - otok maslina i netaknute prirode



Šolta je otok maslina i netaknute prirode, ali i bogatog kulturnog i povijesnog naslijeđa. Ostaci rimskih, srednjovjekovnih i drugih povijesnih razdoblja vidljivi su posvuda. Ovdje svako selo ima svoju kulturnu zvijezdu: u Grohotama se nalazi Slavić Tower, u Donjem Selu otisak stopala sv. Martina, u Nečujmu Carev ribnjak, u Maslinici Avlija, u Gornjem Selu 1700 godina star sarkofag… Inspirativno proljetno putovanje započinjemo posjetom pravom pčelinjem dvorištu, gdje ćete se u medarskoj radionici upoznati s fascinantnim životom pčela te imati priliku napraviti svoj vlastiti med. Za jesenskih svečanosti možete se okušati u berbi maslina, no i autohtoni Dobričić čeka na krštenje mladog vina i Vašu degustaciju maslinovog ulja. 




Atrakcije/ Aktivnosti: boravak na Šolti; sudjelovanje u medarskoj radionici; upoznavanje sa stoljetnom ljubavi otočana prema mitskom drvetu masline; posjet lokalnoj uljari i radionici suvenira; sudjelovanje u lokalnom obilježavanju blagdana Sv. Martina.

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od četiri do osam dana. Okvirni program aktivnosti za četverodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan dolazak na Šoltu brodom; posjet baštinskom hotelu-dvorcu Martinis Marchi; 2. dan medarska radionica; 3. dan aktivnosti u masliniku i kuharska radionica; 4. dan posjet lokalnoj uljari te radionica izrade jedinstvenog suvenira; 5. dan posjet Donjem Selu te upoznavanje s lokalnim načinom obilježavanja blagdana Sv. Martina.

Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 2 osobe do 20 osoba. Smještaj je moguć u privatnim sobama i apartmanima s tri ili četiri zvjezdice dok je prijevoz moguć u vlastitoj ili u našoj organizaciji. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.


Detaljniji opis programa:

Program 4 dana    

Program 7 dana


Za više informacija molimo kontaktirajte naš Incoming odjel:

TEL: +385 1 482 0126; 488 1113
FAX: +385 1 481 2277
E-mail: incoming@globtour.hr

Korištenjem ove web stranice obvezujete se na poštivanje Uvjeta korištenja. Zalažemo se za zaštitu osobnih podataka naših klijenata Politika zaštite podataka
Site map
developed by lemax