Kontaktirajte nas |
Regionalni uredi

Ferdinand Budicki – Automobilistička ikona Zagreba

 

Program putovanja:

1. dan: Dolazak u Zagreb. Prijevoz do hotela, smještaj i ručak. Odlazak u muzej automobila Ferdinand Budicki. Prezentacija muzeja uz stručno vođenje, kratko predavanje o povijesti i počecima automobilizma u Hrvatskoj te poseban osvrt na lik i djelo Ferdinanda Budickog po kojemu je muzej dobio ime. Večera i noćenje.

2. dan: Doručak. Razgled grada oldtimerima s osvrtom na povijesna mjesta začetaka automobilizma u gradu. Večera u restoranu. Noćenje.

3.dan: Polazak oldtimerima za Varaždin – osvrt na prvu hrvatsku automobilističku utrku održanu 1912. god. Zagreb-Varaždin-Zagreb, na kojoj je pobjednik bio arhitekt Vjekoslav Heinzel poznat po brojnim građevinama u Zagrebu, za čiju izvedbu je bio vrlo često nagrađivan. Usputno zaustavljanje radi razgleda muzeja „Staro selo“ u Kumrovcu. Vožnja do Desinića i razgled Dvorca Veliki Tabor. Ručak na seoskom gospodarstvu Grešna gorica. Vožnja do dvorca Trakošćan i razgled. Vožnja do Varaždina, smještaj u hotel, večera i noćenje.

4.dan: Poslije doručka razgled Varaždina te posjet Vinici i dvorcu Opeka gdje je živio grof Bombelles koji je 1898. g. automobilom marke „Nesselsdorfer“ ušao u grad Varaždin čime mu je osigurao titulu prvog motoriziranog grada u Hrvatskoj. Odlazak u Selnicu te razgled Oldtimer muzeja Šardi. Vožnja do OPG-a Juras u čijem se sklopu nalazi restorana Kneja. Rručak. Vožnja do dvorca Maruševec uz razgled dvorca. Nastavak vožnje do Krapine. Razgled Muzeja krapinskih neandertalaca. Povratak u Zagreb. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

5.dan:
Doručak. Slobodno vrijeme do odlaska u zračnu luku.
Korištenjem ove web stranice obvezujete se na poštivanje Uvjeta korištenja. Zalažemo se za zaštitu osobnih podataka naših klijenata Politika zaštite podataka
Site map
developed by lemax