Kontaktirajte nas |
Regionalni uredi

Inspirativne staze raskoši, tišine i ljepote

Od Jadranske obale do unutrašnjosti Hrvatske, hortikulturalni raj


 
Bez biljaka nema života. Njihovo zelenilo smiruje i opušta, a tišina odmara. Uvijek na istom mjestu, one kao da čuvaju neku tajnu, tajnu prirode i života. Danas, kada brz civilizacijski razvitak počinje ugrožavati prirodu u botaničkim vrtovima širom svijeta, pa tako i kod nas, najveća se pozornost posvećuje uzgoju i zaštiti domaćih, autohtonih biljnih vrsta te su uključeni u sve svjetske programe zaštite prirode i očuvanja biološke raznolikosti.

Arboretumi i vrtovi, prekrasni perivoji, smješteni na brežuljkastim, ravničarskim i priobalnim područjima, spoj su vrtne arhitekture i raznolikog bilja te predstavljaju vrhunska djela hortikulturnog nastojanja i plemenitog odnosa čovjeka prema okolici.

Posjetite neke od njih kao što su zagrebački i velebitski botanički vrt te arboretumi Opeka i Trsteno. Upoznajte vrlo bogatu i zanimljivu floru Hrvatske, otkrijte tajne biljaka te uživajte u raskoši zelenila.

Botanički vrtovi DalmacijeOvaj program moguće je realizirati u trajanju od osam dana. Okvirni program aktivnosti obuhvaća: 1.dan Split - posjet botaničkom vrtu na Marjanu; 2. dan: posjet Makarskoj te odlazak na razgled Biokovskog botaničkog vrta Kotišina, hortikultularnog spomenika koji ima za cilj očuvanje prirode; razgled  crkve Sv. Ante i Kašteleta; 3, dan: posjet botaničkom vrtu Osnovne škole "Ostrog" u Kaštel Lukšiću; 4.-8. dan: Odlazak brodom na Hvar te posjet botaničkom vrtu Katovnica u Starogradskom polju; jednodnevni izlet brodom s ručkom na Palmižanu te razgled pravog botaničkog vrta obitelji Meneghello gdje rastu stotine vrsta biljaka koje su vlasnici godinama donosili s raznih strana svijeta:Glavne aktivnosti / atrakcije : razgled botaničkih vrtova Marijan, Biokovo-Kotišina, razgled crkve Sv Ane i Kašteleta, razgled botaničkog vrta OŠ iz Kaštel Lukšića, razgled hvarskog botaničkog vrta Katovnica u Starogradskom polju, razgled Palmižane i botaničkog obiteljskog vrta.

Smještaj je moguć u hotelima s tri ili četiri zvjezdice, dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili u našoj organizaciji, autobusom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

Korištenjem ove web stranice obvezujete se na poštivanje Uvjeta korištenja. Zalažemo se za zaštitu osobnih podataka naših klijenata Politika zaštite podataka
Site map
developed by lemax