Kontaktirajte nas |
Regionalni uredi

Program 4 dana

BERBA MASLINA  I  MARTINJE   NA  ŠOLTI

Puno je razloga da dođete i uživate u programima koje smo napravili za Vas, a i da zapjevate s nama: S ponistre se vidi Šolta...1. dan – četvrtak
Dolazak na Šoltu brodom ili katamaranom iz Splita za samo 30-45minuta
Domaćini privatnog smještaja će Vam prirediti dobrodošlicu te Vas smjestiti u vrlo lijepe sobe s grijanjem. Slobodno vrijeme do večere iskoristite za upoznavanje s mjestom boravka.

Večera kod obitelji Kaštelanac na Općem poljoprivrednom gospodarstvu, koje se bavi vinogradarstvom i maslinarstvom. Upoznat će Vas s načinom branja maslina i planom rada za sljedeći dan. Degustacija mladog vina.

2. dan – petak
Zaželjet ćemo Vam dobro jutro već u 8,00h! Radni je dan i prije odlaska u maslinik, okupljanje kod obitelji Kaštelanac te kušanje težačkog doručka / topli kruh i maslinovo ulje /. Rad u masliniku! No, ne brinite, za radni elan pobrinut će se domaćin te Vam osigurati domaću hranu i pića za okrepu tijekom dana.
Upoznat ćete se s različitim vrstama maslina, načinima i vremenima branja, trudom koji je potreban da se dobije ovaj vrijedan proizvod.
Kasno poslijepodne i večernje sate odmora, organizirat ćemo prema vašem raspoloženju. Sigurni smo u jedno, noć če Vam biti "laka".

  Ako ste se odlučili doći na Šoltu u nekoj drugoj sezoni, organizirat ćemo za Vas posjet pravom pčelinjem dvorištu, gdje ćete se u medarskoj radionici upoznati s fascinantnim životom pčela te imati priliku napraviti svoj vlastiti med.

3. dan – subota
Za dobrar početak dana organiziran je kontinentalni doručak kod domaćina.
Ovisno o vremenu, planirana su zanimljiva prijepodnevna iznenađenja, no mogućnost odmora nije isključena. Ručak će biti po vlastitom izboru. Poslijepodne odlazimo u lokalnu uljaru što predstavlja nastavak naše priče o maslinovom ulju, njegovoj tradicionalnoj i modernoj proizvodnji, hranjivosti i blagotvornosti po zdravlje. Napunit ćete svoju bočicu mladog ulja i krenuti na degustaciju različitih proizvoda vezanih uz masline. Bit će tu i nečega konkretnog, naravno! Ipak je Martinje, točit ćemo Vam mlado vino. Hoće li biti potrebno, uz sve to, još nešto poželjeti osim.... Laku noć?!

4. dan – nedjelja
Dobro Vam jutro!
Nakon doručka predlažemo odlazak u Donje selo s posebnim razlogom. Ovdje se nalaze crkva i bratovština Sv. Martina te njegova stopica koja znači vezu s međunarodnom udrugom Sv. Martina. Srest ćemo se s lokalnim obilježavanjem ovog sveca i narodnim običajima kraja. Misa je u 11 sati.
Pobrinut ćemo se da na vrijeme, sretni i ispunjeni otputujete sa Šolte uz pjesmu:
S ponistre se vidi .........Split!

Doviđenja!
Korištenjem ove web stranice obvezujete se na poštivanje Uvjeta korištenja. Zalažemo se za zaštitu osobnih podataka naših klijenata Politika zaštite podataka
Site map
developed by lemax