Kontaktirajte nas |
Regionalni uredi

Riječni biseri Hrvatske

Program putovanja:

U pratnji vodiča imat ćemo priliku doživjeti značajan krajobraz Međimurja uz promatranja ptica, vožnju skelom i drvenim tradicijskim čamcima po rijeci Muri, posjet Žabniku, malom naselju gdje rijeka Mura okreće impresivno kolo drvenog riječnog mlina, koji predstavlja jedinstven objekt tradicijske graditeljske baštine. Ovdje je u idiličnom ambijentu nedirnute prirode  uređen „Mlinarov poučni put“ koji posjetiteljima nudi mnoštvo zanimljivih podataka o prirodnoj i tradicijskoj baštini prostora značajnog krajobraza rijeke Mure.
Od Žabnika ćemo se voziti rekreativnom rutom Mura-Drava kroz lijepe krajolike koji povezuju različite kulturno povijesne spomenike, vinske kuće i odmorišta. Od ušća  Mure  kod  Legrada  pa  do  Ferdinandovca,  vidjet ćemo nekoliko umjetnih jezera-šljunčara kao što je Šoderica-najveće umjetno jezero s uređenom plažom. Ovo područje obiluje raznim ptičjim vrstama i najzastupljenije su ptice močvarice, rakovi, vodozemci, kornjače.

Posjetit ćemo Lovački dom Čambina gdje ćemo područje ovog loviša obići fijakerom u pratnji vodiča. U okviru Regionalnog parka Mura-Drava obići ćemo područje ornitološkog rezervata Veliki Pažut u blizini Legrada. Područje odlikuje velika krajobrazna raznolikost te raznolikost staništa među kojima su najvažnija močvarna staništa i vodotoci koje karakterizira ispresijecanost kanalima i starim rukavcima s pješčanim i šljunkovitim nanosima, niskim obalama i riječnim adama što se rezultira raznolikošću biljnog i životinjskog svijeta. Posjet izletištu Halasz Csarda te uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi.

Posjetit ćemo i Jezero Ješkovo, omiljenu lokaciju za ribolovce te se zaustaviti u Parku znamenitih Podravaca – galeriji skulptura na otvorenom. Nezaobilazna točka je obližnji etnorafski muzej smješten u obiteljskoj kući doajena naivne umjetnosti Ivana Večenaja.

Posjet Đurđevcu i Botaničko-geografskom rezervatu Đurđevački peski poznatom po nazivu „Hrvatska sahara“ radi vidljivih dina na valovitom krajoliku.Odlazak u pogranično mjesto Brodić u Etno kuću Karlovčan, koja predstavlja vrijednu i šarmantnu destinaciju za boravak. Uz šumovite brežuljke i vinograde proći ćemo dijelove staze „Drava route“ koja prolazi velikim dijelom Rezervata i zanimljiva je radi brojnih tematskih staza.

 

Odlazak u Vukovar u čijoj se blizini nalazi ušće Drave u Dunav te arheološkom nalazištu Vučedol. Dunav sa 2.850 kilometara  dugačkim  tokom  prolazi  kroz  više  klimatskih  zona  i raznolik  okoliš,  što  objašnjava  raznolikost  biljnog  i  životinjskog  svijeta  uzduž  rijeke. Rijeka se nalazi na jednom od najvažnijih europskih migracijskih puteva za ptice. Posjet važnom zimskom staništu,m Parku prirode Kopački rit koji pokriva močvarno netaknuto područje na sjeverozapadu  Hrvatske  na  kojem  živi  više  od  260  vrsta  ptica,  od  kojih  su  neke  vrlo rijetke, a tu su i tipične dunavske ribe kao što su Som, Smuđ,  Štuka, Bole. Posjet Aljmašu, poznatom marijnskom svetištu iz 1704.g, Erdutu i Iloku, poznatim po kvalitetnim vinima.

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od šest do osam dana. Okvirni program aktivnosti za osmodnevni program putovanja obuhvaća: 1.-3. dan: Zagreb – Varaždin - Čakovec - Sv. Martin;  4.-5 dan: Koprivnica (Legrad - Veliki Pažut - ušće Mure u Dravu); 5. dan: Višnjica - Donji Miholjac – Valpovo - Osijek; 6.-8. dan: Osijek - Aljmaš - Vukovar.

Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 8 do 45 osoba. Smještaj je moguć u hotelima s tri i četiri zvjezdice dok je prijevoz moguć u našoj organizaciji. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

Korištenjem ove web stranice obvezujete se na poštivanje Uvjeta korištenja. Zalažemo se za zaštitu osobnih podataka naših klijenata Politika zaštite podataka
Site map
developed by lemax